Hur DIRO® funkar

Den patenterade metoden för tvätt är indelad i tre huvuddelar

1. DIRO® installeras mellan befintligt matarvatten och tvättmaskinen och funkar lika bra med både nya och gamla maskiner. Den eleganta, skandinaviska utformade enheten bearbetar vattnet genom flera filtersteg så att vattnet blir extremt rent och avjoniserat. Det filtrerade vattnet pumpas sedan in i tvättmaskinen på vanligt sätt.

2. När vattnet kommer i kontakt med textilierna i tvättmaskinen så bryts den joniska bindningen mellan fibrerna i tyget och smuts. Dessa oönskade partiklar transporteras bort med sköljvattnet och lämnar tyget rent och fritt från kemikalier. Det filtrerade vattnet är ultrarent och innehåller inget kalk eller andra mineraler, Detta gör så tyget förblir mjukt utan sköljmedel. Tyget blir doftfritt och bär en trevlig, naturlig doft.

3. Eftersom det filtrerade vattnet är fritt från salt och mineraler, blir spinncykeln effektivare. Färre vattenmolekyler binder till tyget, vilket resulterar i en kortare torktid. Detta sparar energi från dina torktumlare med upp till 40% och sliter inte lika mycket på torktumlare.