Fastigheter

Hyresgästernas val är kemikaliefritt

Antal kontaktallergiker ökar, idag har 20 % av Sveriges befolkning någon form av kontaktallergi. Tvättmaskinerna blir mer och mer vattensnåla och kemikalierna blir starkare för att kunna avlägsna smuts trots den minskade vattenförbrukningen. Dessutom är många tvättmedel ”designade” för att stanna kvar på kläderna efter en tvätt, för att ge en s.k. optisk vithet, d.v.s. man ”målar över” fläcken.

Vi på SWATAB  kan hjälpa er att minska mängden kemikalier i er tvättstuga.

Vi har utvecklat DIRO® filtersystem, där vi tvättar helt utan kemikalier och vid 30˚C med en tvätteffekt som är lika bra som för vanliga tvättmedel. DIRO® filtersystem är testat av SVEREA IVF och Statens Provningsanstalt SP och har godkänd rengöringseffekt enligt EU-Ecolabel tester för tvättmedel.

En stor plus effekt är att kläderna torkar snabbare, våra tester visar att textilerna torkar upp till 34% snabbare vilket ger en enorm energivinst vid torkning i tumlare eller skåp som har fuktsensor.

Ett annat vanligt förekommande problem i tvättstugan är igenslammade avlopp, med vårt kemikaliefria filtersystem DIRO-TM21 slipper ni använda tvättmedel som är den största bidragande faktorn till detta.

I och under tvättmaskinernas tvättmedelsfack och gummilister kan det av rester från tensider, bildas ett svartmögel som avger mögelgiftet Mycotoxin, Mycotoxin är både cancerframkallande och luftburet.

I tvätt som tvättas med vanligt tvättmedel i pulverform kan det finnas  en kemikalie som heter Zeolit. Zeoliter finns i tvättmedel som mjukgörare och eftersom en del av tvättmedlet (upp till 25 %) stannar kvar i fibrerna ramlar detta av som ett fint damm som vi andas in. Partiklarna är så små (1-5 microcentimeter) att de går ner i lungorna.

Hur fungerar det?

DIRO-TM21 kopplar du in och placerar mellan ditt inkommande vatten och din befintliga tvättmaskin. Vattnet omvandlas till ett unikt ultrarent vatten, som gör tvätten ren helt utan tvättmedel och andra tillsatser. Textilierna blir rena, mjuka och sköna med en fräsch neutral doft. Användning av fläckborttagningsmedel kan ske vid behov. 

Hur gynnar detta er verksamhet?

  • Minskade kostnader för driften av tvättstugan
  • Mindre nedskräpning i tvättstugan
  • Minskat underhåll
  • Ökad livslängd på maskinerna
  • Tvättning vid 30˚ eller mindre
  • Kortare torktider

Ni kan stärka er miljöprofil och erbjuda era hyresgäster en tvättstuga där all tvätt sker kemikaliefritt. Vi kan hjälpa er att minska energikostnaderna samt minska behovet av service och underhåll i era tvättstugor.

Vad krävs för att komma igång?

Ett DIRO-TM21 system som kopplas in mellan inkommande vatten och tvättmaskinerna.

Vi kommer gärna ut och berättar hur vi kan hjälpa er som fastighetsägare att komma närmare en kemikaliefri vardag och lämnar en kostnadsfri offert på ett system som passar er tvättstuga.

Anders Rafstedt-0964

Anders Rafstedt

Kontakta mig för mer information, via telefon eller formuläret nedan. Tel: +46 (0) 721-910 023