Hälsa

DIRO® är helt kemikalie- och doftfritt och därmed helt säkert att använda för allergiker samt att det minskar uppkomsten av nya allergier.

I dagens samhälle utsätts vi för kemikalier av många olika slag. Från färgen på väggarna till plastmattorna på golvet, från livsmedelsindustrin med alla deras tillsatser till pennan av plast som du skriver med, från diskmedlet som sitter kvar på gaffeln till tvättmedlet som sitter kvar i lakanen du sover på. Kanske är kemikalierna/ gifterna inte så farliga i små mängder var för sig men om man betänker att en människa som lever ett normalt hälsosamt liv ändå utsätts för c:a 30 000 olika kemikalier per år så förstår alla att detta inte kan vara bra.

I många tvättmedel finns det dessutom kemikalier som är gjorda för att stanna på textilierna för att t.ex. göra dem vitare eller dölja fläckar.

Huden är kroppens största organ som tar upp allting som är vattenlösligt t.ex. tvättmedel. C.a 25 % av det tvättmedel som du använder när du tvättar stannar kvar i tyget.

Sverige och Tyskland har förbjudit fosfater i tvättmedel, istället kan det användas något som heter zeoliter, för att göra vattnet mjukare och hjälpa till att lösa upp kemikalierna. I början blev det vita fläckar på tvätten efter zeoliterna, tillverkarnas lösning var då att göra dessa partiklar mindre för att inte synas eftersom de stannar kvar i kläderna. Nu är partiklarna så små att de ramlar av som damm och hamnar i lungorna när vi andas in dammet, särskilt då hos små barn som kryper på golvet.

Många lider även av doftallergi, de flesta tvätt och sköljmedel har en stark doft för att tvätten skall kännas ’’ren ’’ och kamouflera kvarvarande dålig lukt.

När man tvättar med DIRO® doftar den torra tvätten bara rent och fräscht, ungefär som om den hängt ute en sommardag. Nu kan du själv välja hur du vill dofta eftersom tvätt och sköljmedelsdoften inte konkurrerar och blandar sig med doften från din parfym.

20 % av Sveriges befolkning lider av någon form av kontaktallergi och denna siffra stiger katastrofalt varje år. Även astma och doftallergier ökar.

Tänk på lakanen mot din hud när du sover. Tänk på dina barn som har kläder med tvättmedelsrester direkt mot huden. Tänk på allt damm från tvättmedel som vi andas in och som går rakt ner i lungorna.

Allt detta slipper ni genom att använda system DIRO®.

Klimatsmart tvätt helt utan kemikalier.