Scandinavian Water Technology AB

Jägershillgatan 26

213 75 Malmö

Sverige
 

E-post: info@swatab.com

Faktura-adress: lin3661@pdf.grantthornton.se

Copyright © 2019 SWATAB, All rights reserved

Förskola

Vi kan hjälpa er att minska kemikalieanvändningen i förskolan.

Våra barn är det viktigaste vi har! Forskning visar att kontaktallergin ökar stadigt. Idag utsätts barnen på förskolor för kemikalier från alla möjliga håll, bland annat från tvättmedel, sköljmedel och städning.

Vi på SWATAB har nu lösningen på dessa problem. Vi kan hjälpa er att minska mängden kemikalier på er förskola. Ni kan stärka er miljöprofil och erbjuda föräldrarna en förskola där all tvätt och städning sker kemikaliefritt.

Naturskyddsföreningen har tillsammans med landets kommuner gjort en undersökning om barns utsatthet för kemikalier på våra förskolor.


Resultatet är skrämmande.
Enligt socialstyrelsen har barn med astma i åldersgruppen 4 – 12 år ökat med 50 % mellan 2003 och 2011. Idag har 10% av alla barn någon form av astma.

 

I tvätt som tvättas med tvättmedel i pulverform kan det finnas en kemikalie som heter Zeolit. Zeoliter finns i tvättmedel som mjukgörare och eftersom en del av tvättmedlet (upp till 25 %) stannar kvar i fibrerna ramlar detta av som ett fint damm som barnen kryper runt och andas in. Partiklarna är så små (1-5 microcentimeter) att de går ner i lungorna.

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER