VITTVÄTT

Vita textilier kan bli lite gråa och tråkiga med tiden.

När du har tvättat dina vita kläder många gånger så kan de förlora sin vithet, detta kan bero på att kläderna är färgade med vit färg, men det kan också bero på andra orsaker.

Recept för vita skjortor:
Mät upp 0,5 dl pressad citron och rör i 2 msk bikarbonat Häll 4,5 l ljummet vatten i ett kärl och häll i lösningen och rör runt Lägg i tvätten och låt ligga i blöt över natten Tvätta som vanligt på fintvätt

FLÄCKBORTTAGNING

Skippa aggressiva kemikalier på de aggressiva fläckarna. Behandla på ett naturligt sätt!

DIRO® tar bort smuts och fläckar, men för de fläckar som är lite mer envisa och behövs behandlas ytterligare, så finns galltvål, ett alternativ till tidigare fläckborttagningsmedel.

​Använd:
Galltvål! Helt naturligt och tar bort fläckarna precis lika bra som men på ett miljlövänligt sätt! Det finns i flytande och fast form.

BLEKNING

Det finns fläckar som är så inbitna i tyget att de inte ens kan behandlas med fläckborttagning.

Om du tvättar och behandlar fläcken gång på gång men den inte försvinner så kan man bleka bort det. Populära vittvättmedel har ibland blekning i sig, men blekning kan förstöra tyget efter ett tag.

 ​Naturliga sätt att bleka:
Citron är perfekt för mindre fläckar, Skulle exempelvis ett lakan ha en större fläck så kan man spreja citronsaft på och sen hänga ut det i solen för en mer skonsam blekningsprocess.