Hållbar lokalvård

Bra lokalvård handlar inte enbart om damm och smuts, utan handlar framförallt om fysisk hälsa. DIRO möjliggör städ och tvätt helt utan kemikalier - en hållbar lösning för både miljö och människor.

Hallbar Lokalvard2

Hållbar lokalvård med DIRO

Med DIRO-filtersystem går det att städa och tvätta helt utan kemikalier. Det vinner alla på - både personer som kommer i kontakt med lokaler och textiler rengjorda med vår lösning såväl som miljön.

DIRO är ett flexibelt filtersystem som producerar DIRO-vatten för en hållbar lokalvård. Filtersystemet kopplas mellan inkommande vatten och tvättmaskinen. Vattnet omvandlas av DIRO till ett ultrarent och avjoniserat vatten som får fett och smuts att lossna. Det gör att ytor och tvättgods blir rent utan städ- eller tvättkemikalier. Med en tappkran installerad blir det enkelt att fylla på sprayflaskor och annan städutrustning.

DIRO-vatten på sprayflaska är miljömärkt med Naturskyddsföreningens märke Bra Miljöval och är därmed godkänt för KRAV-märkta verksamheter.

Innovativt och flexibelt system för hållbar lokalvård och tvätt

Vattentekniken som vi utvecklat passar överallt i alla typer av verksamheter. DIRO-filtret kan dessutom anpassas för att installeras till såväl en som flera tvättmaskiner och tappkranar, vilket gör det idealiskt för platser där det ständigt städas eller tvättas, exempelvis på förskolor, vårdboenden eller hotell. Men även kontorslokaler, industrilokaler och tvättcentraler är exempel på verksamheter som har installerat DIRO för en hållbar lokalvård.

Fördelar med att städa och tvätta utan kemikalier

Ekonomi: Ökad livslängd på maskinerna samt lägre driftskostnader.
Drift: Enkelt att installera och passar alla verksamheter
Hälsa: Förbättrad arbetsmiljö och hälsa
Miljö: Reducerade utsläpp av både kemikalier och koldioxid

 

Hur fungerar filtret?

Med DIRO filtret från SWATAB sker en direkt och omedelbar filtrering som ger dig ultrarent avjoniserat vatten för städ och tvätt. Det spelar ingen roll om du har gamla eller nya maskiner, eftersom filtret passar till de flesta modeller och ger en vattenkvalitet utan dess like. Det är dessutom mycket enkelt att installera DIRO-filtret.

 

Intresserad av att veta mer?

Vi kan hjälpa dig med lösningar som ger reducerad eller till och med en kemikaliefri arbetsmiljö. Olika verksamheter har olika behov och förutsättningar så vi kan tillsammans se över hur just er lösning skulle kunna se ut.