Cirkulärt kemikaliefritt tvätt & städkoncept

Bra lokalvård handlar inte enbart om damm och smuts, utan den handlar framförallt om fysisk hälsa.  Med DIRO-vatten förbättras miljön både för användaren och kunden eftersom DIRO filtersystem möjliggör för att städa och tvätta helt utan kemikalier.

Städ

KEMIKALIEFRI YTSTÄDNING

Rena, fräscha och kemikaliefria lokaler. Trygg arbetsmiljö utan exponering av kemikalier. DIRO-vatten är neutralt med pH7.

Det blir inte renare genom att använda mer rengöringsmedel! Det är ett budskap som förvånar, men när du tänker på det så är det inte så konstigt eftersom när rengöringsmedel överdoseras blir det ofta rester kvar av medlet. För att inte få en kladdig hinna på inredning och golv måste man vara extra noga med att skölja bort allt medel efteråt. DIRO-vatten och mikrofiberdukar är ett bättre alternativ. Ju mindre medel som används desto bättre för både renlighet, plånbok och miljö!

Tvätt

KEMIKALIEFRI TVÄTT AV MATERIAL

Sänkt CO2e med 1,02 kg per 5 kg tvätt. Inga tvättmedelsrester på moppar och städdukar. Minskat servicebehov på tvätt och städmaskiner med kalk och kemikaliefritt vatten.

Med DIRO kan ni ta bort stora delar av er kemikalieanvändning. Dessutom förblir maskinerna rena utan några beläggningar av kalk och slam som ökar kostnaderna för att värma upp vattnet. Städning och avfallshantering minskar och luften från torkningen kommer inte längre att lukta kemikalier. Vi har samarbetsavtal med Podab, som är specialister på professionell tvättstugeutrustning, och vitvaruföretaget Miele för optimerade tvättprogram.

Städmedel

TAPPA UPP DIRO-VATTEN SJÄLV

Miljömärkt med “Bra miljöval”. Minskad hantering av förpackningsavfall.

DIRO-vatten på sprayflaska är miljömärkt med Naturskyddsföreningens märke Bra Miljöval och är därmed godkänt för KRAV-märkta verksamheter. DIRO, uppfyller de krav och riktlinjer som finns inom städbranschen ur ett rengöringstekniskt perspektiv. Genom det flexibla filtret DIRO blir vattnet ultrarent och avjoniserat och gör att du varken behöver städ- eller tvättmedel. Alla ytor, inklusive mattor, fönster och golv, kan rengöras med DIRO-vatten. Dessutom är det både enkelt och kostnadseffektivt.

Logistik

HANTERING AV TVÄTTGODS

Hälsosammare arbetsmiljö för era medarbetare. Minskade transporter och lägre kostnader.

En lösning med DIRO förenklar våra kunders logistik oavsett om det är en central tvättstuga eller fristående tvättmaskiner där det t.ex.tvättas moppar och mikrodukar från lokalvårdare. DIRO-vattnet skapar ett effektivt flöde där fokus ligger på det som ska tvättas och inte tvättmedel eller kemikalier. För organisationen i stort innebär det stora fördelar att kunna jobba hållbart.

Intresserad av att veta mer?

Vi kan hjälpa dig med lösningar som ger reducerad eller till och med en kemikaliefri arbetsmiljö. Olika verksamheter har olika behov och förutsättningar så vi kan tillsammans se över hur just er lösning skulle kunna se ut.