2018-11-27

Fläckborttagning

Flackbort.Jpg

Behandla på ett naturligt sätt!

DIRO tar bort de flesta  fläckar, men ibland är fläckar så svåra att man måste använda fläckborttagningsmedel, då kan man använda vilken sort man vill, vare sig man köper ett medel i affären eller gör ett eget. Vi på SWATAB vill gärna tipsa dig om miljövänliga alternativ. Börja alltid med att spraya DIRO-vatten på fläcken och försök suga upp så mycket som möjligt med en svamp eller trasa. Om detta inte räcker kan man använda olika naturliga produkter att gnida in fläcken med, såsom filmjölk, citron, vitvinsvinäger, ättika, galltvål och bikarbonat och låt verka ca 15 minuter. Tvätta sedan som vanligt. Ibland kanske fläcken behöver blötläggas hela natten med något av dessa ämnen.

Använd:
Galltvål; Finns i flytande och fast form. Svåra fläckar från vätskor tar man lämpligast bort genom att blanda flytande galltvål och DIRO-vatten i en sprayflaska. Spraya på fläcken, vänta 10 minuter och tvätta sen som vanligt.  Fläckar från fasta ämnen behandlar du genom att blöta en fast galltvål och gnugga lite med den på fläcken. Vänta 10 minuter och tvätta som vanligt.

Bikarbonat; För fläckar som är extra svåra t.ex. saffran eller intorkat blod behöver man ta i med hårdhanskarna. Ta lite bikarbonat och blanda med några droppar vatten till en lös pasta, gnugga in pastan på fläcken. Vänta en stund tvätta som vanligt.

Ättika; Kan man använda för tvätt med dålig lukt. När du tar ut tvätten kan den lukta lite ättika, detta avdunstar när tvätten är torr.

Om du inte har ett optimerat DIRO-program från tillverkaren, så bör du alltid använda en kall förtvätt så att fläcken inte ”bränner” sig fast.

Intresserad av att veta mer?

Vi kan hjälpa dig med lösningar som ger reducerad eller till och med en kemikaliefri arbetsmiljö. Olika verksamheter har olika behov och förutsättningar så vi kan tillsammans se över hur just er lösning skulle kunna se ut.