2024-03-22

Hallsbergs kommun känner sig trygg med SWATAB

DSC4863
Hallsbergs kommun känner sig trygg med SWATAB

Hallsbergs kommun är en av runt 30 kommuner i Sverige som använder SWATABs ultrarena avjoniserade vatten för städning. I en artikel i Sydnärkenytt intervjuades nyligen städchefen Carina Andersson, som är väldigt nöjd med resultatet den kemikaliefria städningen ger.

– När du städar och torkar ytor av olika slag, som bord, skåp och bänkar, fungerar det ultrarena vattnet snarare bättre än kemikalier. Vi har gjort egna tester och mätningar på resultaten, säger Carina Andersson och tillägger:

– Vi ser inga konstigheter i det här.

Även om hon betonar att kommunen använder kemikalier för att städa svårare ytor, som toaletter, menar hon att DIRO-vattnet är en bra investering för både miljön och hälsan. 

– För vår personal och alla andra som vistas i kommunens lokaler är det här betydligt mer hälsosamt. Många har svårt med dofter, tål inte parfymer och kan bli sjuka, säger Carina Andersson.

Trots kritiken – Hallsberg fortsätter att använda omtvistad städmetod - Sydnärkenytt (sydnarkenytt.se)

Intresserad av att veta mer?

Vi kan hjälpa dig med lösningar som ger reducerad eller till och med en kemikaliefri arbetsmiljö. Olika verksamheter har olika behov och förutsättningar så vi kan tillsammans se över hur just er lösning skulle kunna se ut.