2021-01-21

Idag lanserar vi vår nya produktserie för kemikaliefri tvätt och städ

Idag lanserar SWATAB en ny produktserie DIRO FS, ett flexibelt filtersystem som producerar ultrarent DIRO vatten för hållbar lokalvård. Filtersystemet finns i olika storlekar och kopplas mellan inkommande vatten och befintliga tvättmaskiner och tappkranar. Vattnet omvandlas där till ett avjoniserat och ultrarent vatten, som gör tvätten och ytorna rena helt utan tvättmedel och städmedel. Produktserien DIRO FS har en inbyggd bufferttank där det ultrarena vattnet kan förvaras tills det skall användas vid tvätt eller städ.

– Vårt filtersystem för tvätt och städ är ett konkret exempel på hur nya tekniska lösningar kan bidra till att nå uppsatta miljömål. Med DIRO FS kan du tvätta och städa utan kemikalier, med bara rent vatten. I vår nya produktserie finns det filtersystem för alla behov och typer av verksamheter, från en tvättmaskin till hela tvättcentraler och tvätterier, säger Mats Marklund, VD för SWATAB

Samtliga produkter i serien utgörs av en skåpanläggning som innehåller alla filter och instrument samt en bufferttank där det ultrarena vattnet förvaras tills det skall användas. DIRO placeras där det finns tillgång till vatten och avlopp, antingen i samma lokal där vattnet skall användas, eller i annat biutrymme för att sedan ledas via rörsystem till tvättstugan eller städcentralen. DIRO vattnet har lång lagringstid och vattnet kan därför med fördel tappas upp i mindre behållare för transport ut till flera städobjekt.

– Vi ser ett växande intresse för hållbar lokalvård, det blir fler och fler som vill reducera sina utsläpp av både koldioxid och av kemikalier i avloppet, istället för att i efterhand kompensera för dem. Fördelen med Filtersystemet DIRO är att du dessutom reducerar dina energi- och driftskostnader samt hälso- och allergibesvär för din personal som slipper bli utsatta för olika sorters kemikalier, säger Mats Marklund.

DIRO FS produktserie finns i följande storlekar:

  • FS-60 För det mindre städobjektet, med en tvättmaskin och ett behov av att kunna tappa upp städvatten på sprayflaska.
  • FS-90 För det lite större städobjektet, där du har 2 tvättmaskiner och kanske också behöver tappa upp städvatten till dina golvskurmaskiner.
  • FS-375 För större städcentraler och tvätterier.

Nya DIRO FS-serien ersätter SWATABs tidigare DIRO TM-serie med en mer utvecklad teknik. Den är i högre grad tystgående, servicevänlig och kompakt.

Här kan du läsa mer om SWATABs nya produktserie DIRO FS

Intresserad av att veta mer?

Vi kan hjälpa dig med lösningar som ger reducerad eller till och med en kemikaliefri arbetsmiljö. Olika verksamheter har olika behov och förutsättningar så vi kan tillsammans se över hur just er lösning skulle kunna se ut.