2021-04-28

Ökad efterfrågan på kemikaliefritt städ och tvätt i Stockholm – nu anställer SWATAB ny säljare till regionen

Peter Klöfverskjöld, försäljningschef på SWATAB, om resultatet under pandemiåret 2020, om planerna för 2021 samt varför han tror att intresset för att tvätta och städakemikaliefritt ökat.

2020 var ett speciellt år på många sätt, men trots en segdragen pandemi och tuffa restriktioner lyckades SWATAB öka sin försäljning samtidigt som intresset för att städa och tvätta kemikaliefritt ökat i hela landet.

Förra året såg man över sitt produktsortiment och sina kundkategorier och riktade om fokus från gemensamma tvättstugor till professionellt städ och tvätt. I slutet av 2020 märkte man också ett ökat intresse från framförallt Stockholmsregionen, något som resulterat i att man nu anställt en ny säljare där på heltid. Peter berättar:

– För att kunna ta hand om de förfrågningar som kommer från region Stockholm har vi anställt en ny säljare vars fokus kommer ligga på städbolag, kommuner, räddningstjänst och industriföretag. Det är en person som jobbat med försäljning i över 30 år och som kan komma in i vår verksamhet med ett par friska ögon utifrån, det känns viktigt.

“Känns viktigt att jobba med en produkt som gör skillnad på riktigt”

Den nya säljaren heter Erik Högberg och har en bakgrund som försäljare mot industriföretag och kommuner. Han har främst jobbat med försäljning av ergonomiska produkter.

– Jag har alltid haft en stort intresse för hälsa och välbefinnande och kan med kombinationen av min undersköterskeutbildning och långa erfarenhet av sälj förstå vidden av att jobba med hållbara och hälsofrämjande produkter. Att jobba med produkter som gör en nytta för samhället känns viktigt och som en självklarhet för mig, förklarar Erik.

Satsningen 2021

SWATAB är på väg framåt i rask takt och enligt Peter har intresset för SWATAB och DIRO-systemet ökat generellt över hela landet från både städbolag och kommuner, nu på sistone från Räddningstjänsten.

– Vi ökade vår försäljning med 10 % under 2020. Det var främst den nya FS-serien som låg till grund för ökningen. Vi ser väldigt positivt på 2021 generellt vilket också är en av anledningarna till vår ökade satsning på försäljningsteamet.

Vad tror du kommer att prägla SWATAB 2021?

– Jag hoppas att förståelsen för kemikaliefri städ och ökar. Att människor i ännu högre utsträckning får upp ögonen för de fantastiska fördelarna som det innebär. Jag vill också att människors trygghet i det cirkulära och kemikaliefria konceptet ökar. Tittar man på oberoende tester som våra kunder gjort, till exempel Räddningstjänsten, så ser man vilka fantastiska resultat de uppnått.

Han fortsätter:

– Människor som aldrig hört talas om DIRO innan kan ofta vara skeptiska till en början, vilket jag förstår. Ta elbilen som exempel, för några år sen var det knappt någon som fattade grejen och nu är det vedertaget att elbilen är framtiden. Detsamma gäller för vår produkt. Utvecklingen går hela tiden framåt och det gäller att hänga med, säger han.

SWATAB – vinnare av Solar Impulse Foundations pris 2021

Som grädde på moset är SWATAB utvalda som ett av 1000 företag i Solar Impulse Foundations under 2021. Ett pris som delas ut till företag som har skalbara och kommersiella lösningar som är bra för både människa och klimat.

– Det är såklart ett kvitto på att det vi gör är bra och att det finns många som tror på våra produkter, avslutar Peter.

Intresserad av att veta mer?

Vi kan hjälpa dig med lösningar som ger reducerad eller till och med en kemikaliefri arbetsmiljö. Olika verksamheter har olika behov och förutsättningar så vi kan tillsammans se över hur just er lösning skulle kunna se ut.