2019-09-02

Scandinavian Water Technology AB har fått en ny prestigefull utmärkelse.

Gigatons

Det svenska innovationsföretaget SWATAB har fått en ny utmärkelse från ”Avoided Emissions Framework (AEF)”. SWATAB var 1 av 100 bolag som blev presenterade under ”Mission Innovation’s 4th Ministerial meeting” i Vancouver under slutet på Maj 2019 för sin positiva miljöpåverkan.

SWATAB har ett patenterat filtersystem som omvandlar vanligt kranvatten till DIRO®-vatten. Detta vatten ersätter tvätt- och sköljmedel. Kopplat till tvättmaskinen blir textilierna rena, fräscha, mjuka och sköna helt utan kemikalier.

– Vi är extremt stolta över att få vara 1 av 100 bolag i världen som blev presenterade under klimatmötet ”Mission Innovations 4th Ministerial meeting” i Vancuver tidigare i år.

– Vi vill bidra till en renare värld och en hållbar framtid, och detta är ett bevis på att vi jobbar i rätt riktning, säger Mats Marklund, vd för SWATAB.

Att koppla DIRO® till tvättmaskinen gör det möjligt att tvätta klimatsmart och rent helt utan tvätt- och sköljmedel. Det går också utmärkt att koppla till en tappkran till DIRO® för att även kunna städa med DIRO®. Detta gör att DIRO® är helt unikt. Många av våra kunder använder DIRO®, inte bara för att tvätta, utan även för att städa en s.k. ”Hela huset lösning” Nästan överallt där man använder kemikalier för att göra rent kan man med fördel använda DIRO® istället.

– Det är år 2019 nu och vi måste alla ta vårt ansvar för den enda planet vi har,

säger Katarina Klöfverskjöld, Marknadschef.

Mission innovation - solution framework


Idag finns DIRO® installerat i ett antal tvätterier, fastigheter, förskolor, hotell, vårdhem och tvättstugor runt om i Sverige och bland SWATABs samarbetspartners återfinns bland annat maskintillverkare som Miele och PODAB samt modultillverkaren ReCap.

För mer information och kontakt:

Mats Marklund, VD Katarina Klöfverskjöld, Marknadschef

+46 (0) 721 – 91 01 90 +46 (0) 733 – 46 69 09

mats.marklund@staging.swatab.com katarina@staging.swatab.com

SWATAB är ett innovativt företag i framkant som satsar på utveckling och tillverkning av hållbara, kemikaliefria lösningar för tvätt och rengöring.

SWATAB har tidigare fått följande utmärkelser:

· Rapidus – Årets friskt vågat 2018

· WIN Water Award 2018

· WWF Climate Solver 2017

· SDSN Oceans Solution Report 2017

Malmö Cleantech City Award 2016.

Intresserad av att veta mer?

Vi kan hjälpa dig med lösningar som ger reducerad eller till och med en kemikaliefri arbetsmiljö. Olika verksamheter har olika behov och förutsättningar så vi kan tillsammans se över hur just er lösning skulle kunna se ut.