Vårdhem

Dunkerska husets vårdboende

När Dunkerska husets vårdboende i Helsingborg totalrenoverades valde fastighetsförvaltningen att satsa på miljön – och kopplade in DIRO filtersystem. Idag används det avjoniserade vattnet i både tvättmaskin och städvagn. Susanne Wåhlander är chef över boendet och hon och personalen är väldigt nöjda med beslutet.

– DIRO gör arbetsmiljön bättre och personalen är jättenöjda, berättar Susanne.

Dunkerska husets vårdboende ligger i bostadsområdet Tågaborg. Boendet har nära till centrum, Pålsjö skog, havet och den vackra strandpromenaden. Dessutom har Dunkerska en stor trädgård där det finns möjlighet att promenera eller njuta av utsikten. Dunkerska huset är en tillbyggnad till Villa Hevea, som var Henry Dunkers bostad fram till hans död 1962. Totalt finns det 38 lägenheter som är placerade på markplan. 

Valde DIRO med miljön i åtanke
För ett tag sedan totalrenoverades hela vårdboendet och tvättstugan byggdes om. Det var då fastighetsförvaltningen, med miljön i åtanke, valde att installera DIROs filtersystem i tvättstugan. 

– Jag bryr mig själv mycket om miljön och kände mig positiv till DIRO redan från början. Jag såg direkt många fördelar med systemet, det blir mindre att bära för den som ska tvätta och vi sparar pengar genom att inte behöva köpa tvättmedel hela tiden, berättar Dunkerska husets vårdboendeschef Susanne Wåhlander. 

Slipper bära tungt
Förutom i tvättmaskinerna använder Dunkerska husets vårdboende DIRO-vatten i städvagnen, vilket besparar mycket bärande för de anställda som tidigare bar tankar på 10 kilo när vagnen skulle användas.  

– Där kopplade vi på en anordning som vi fyller med filtrerat vatten. DIRO gör arbetsmiljön bättre och personalen är jättenöjda, berättar Susanne. 

“DIRO fungerar och det blir rent”
Susanne Wåhlander, vårdboendeschef Dunkerska huset


Under pandemin har direktiven varit att alla ytor ska desinficeras med ytsprit varje dag. Nu när vardagen börjar bli mer normal planerar de att istället gå över till DIROs doftfria produkter för även den typen av städning. 

– Vi känner verkligen att DIRO fungerar och att det blir rent. Det är doftfritt och vi slipper ha farliga medel ståendes på ställen där de boende kan råka komma åt det, säger Susanne.

Vilka skulle du rekommendera DIRO till? 

– Alla borde ha DIRO!

Mars 2022

Intresserad av att veta mer?

Vi kan hjälpa dig med lösningar som ger reducerad eller till och med en kemikaliefri arbetsmiljö. Olika verksamheter har olika behov och förutsättningar så vi kan tillsammans se över hur just er lösning skulle kunna se ut.