Vitvaruspecialist

Larssons Eltjänst i Örebro

“Vi tvättar själva med DIRO-vatten på firman och har gjort så sen starten”.

Emil Larsson, servicetekniker och försäljningsansvarig på Larssons Eltjänst i Örebro, om betydelsen av att jobba med SWATABs hållbara produkter, om skepticismen som snabbt vändes till lovsång på firman och varför han ibland tar med sig sin treårings smutstvätt till jobbet.

Emil Larsson är i grunden servicetekniker och är den tredje generationen ur familjen på Larssons Eltjänst i Örebro – hans farfar grundade företaget och idag är hans pappa vd. Fokuset ligger på professionell tvätt, och de var till exempel en av de första företagen i Sverige att börja erbjuda Mieles produktsortiment. De jobbar främst med service, något som innebär att försäljningen kommer automatiskt genom det förtroende de tjänar in på att hjälpa många av sina befintliga kunder med deras olika utmaningar.

Sen snart två år tillbaka är Larssons Eltjänst återförsäljare av SWATABs produkter, och Emil medger att det fanns en del tvekan hos personalen till en början:

- Vi var alla lite skeptiska till en början, men tänkte att om det funkar så är det fantastiskt. Så fort vi testat var alla tvivel borta, och kort därefter skaffade min chef Anders ett eget system hem.

“Många av våra kunder har uppsatta miljömål som vi kan tillgodose med SWATABs produkter"
Emil Larsson, servicetekniker och försäljningsansvarig på Larssons Eltjänst i Örebro

Emil understryker att det känns viktigt att kunna erbjuda SWATABs hållbara och kemikaliefria produkter, inte minst därför att allt fler företag idag har uppsatta miljömål och policys. Trots detta möter han fortfarande viss skeptisicm hos kunderna.

- Det ligger i tiden att alla drar sitt strå till stacken. SWATABs produkter är ett fantastiskt komplement i vår produktportfölj. Många av våra kunder har uppsatta miljömål som vi kan tillgodose med SWATABs produkter. Många är nyfikna och ser över hur och när de ska implementera det i sina egna verksamheter. Andra är väldigt skeptiska. Vissa har läst negativ kritik på internet och bildar sig en uppfattning utan att ha provat det eller ens analyserat varför det verkar ha funkat mindre bra på ett ställe, men jättebra på ett annat. I de exempel där det inte funkat har det oftast brustit i kommunikationen med användarna, som sannolikt förväntat sig ett ”mirakelmedel” som löser alla världens tvättrelaterade problem, snarare än en likvärdig ersättare för kemikalier, förklara Emil.

 

Tvättar bättre än hemma

Emil har själv en treåring hemma, det innebär att en hel del tvätt får svåra fläckar som vanligt tvättmedel oftast inte löser, men till det har Emil ett alldeles särskilt knep:

- Jag tar ibland med mig tvätten hemifrån och använder DIRO-systemet på jobbet. Det började med nyfikenhet för att se vad DIRO faktiskt klarar, eller inte klarar. I regel har jag fått bort fläckar som mitt vanliga tvättmedel inte fixat och ofta har jag fått helt klockrena resultat.

Andra konkurrensfördelar som Emil ser med SWATAB är att det i princip inte krävs någon handpåläggning alls för att få ett lyckat resultat, han utvecklar:

- SWATAB har inga direkta konkurrenter, det finns dock några liknande koncept som går ut på att tvätta mer eller mindre kemikaliefritt, men det innebär alltid mycket mer handpåläggning av brukarna. Alternativa lösningar jag stött på är inte heller helt kemikaliefria utan måste ofta kompletteras med andra produkter. DIRO-systemen från SWATAB installeras och sen sköter det sig självt. Inga krångliga eller tidskrävande extramoment krävs.

Januari 2022

Intresserad av att veta mer?

Vi kan hjälpa dig med lösningar som ger reducerad eller till och med en kemikaliefri arbetsmiljö. Olika verksamheter har olika behov och förutsättningar så vi kan tillsammans se över hur just er lösning skulle kunna se ut.